Забравена парола
Категории
Новини
Бюлетин
ТОП продукти
Водещи продукти

Eхинацея, флокс, рудбекия

Главна категория >Eхинацея, флокс, рудбекия

Ехинацеята е многогодишно коренищно растение, чиято родина е Северна Америка. Коренището е късо, хоризонтално, многоглаво, с множество тънки коренчета. Ехинацеята достига на височина 90-160 см.Стъблата и са прави, покрити с гъсти власинки, разклонени в горната си част. Цветните кошнички са едри, достигат в диаметър до 15 см,много красиви. Растението цъфти от юли до октомври.Ехинацеята е светлолюбиво растение, което вирее най-добре на внимателно обработени, суховати почви.
Най-подходящите почви за отглеждане на ехинацеята са отцедливите каменливи или чакълести, до глинести и варовити почви. Много е сухоустойчива, не изисква особени грижи.

С тези си качества ехинацеята е едно от най-препочитаните градински растения.

Можете да закупите от тези растения до 25 септември.

!!! Флокс паникулата и хибридните ехинацеи се размножават само с корени от туфите или инвитро. Ако срещнете предложения за продажба на семена от тези видове, то растенията израснали от тях няма да имат нищо общо с красивите хибридните сортове. !!!

 

За информация и въпроси относно продуктите, моля пишете на имейл - rosesbg07@gmail.com

В случай, че решите да позвъните на телефона, го правете в работни дни от 10.00 ч. до 18.00 ч.!

 


1 нов
1 продукт
Флокс паникулата


Флоксът - цвете с име “букет”
Нежните му багри пълнят градините, без да иска много грижи
Известни са повече от 60 вида флокс. С най-голяма известност у нас се ползва многогодишният вид - флокс паникулата, наричан още “букет”. Растенията се развиват изправени и здрави. Стъблата достигат височина 70-80 см. Цветовете са съставени от по 5 венчелистчета и 5 чашелистчета, около 2 см в диаметър. Те са самоопрашващи се. Събрани са в много големи полусферични съцветия на върха на стъблата. Баграта им бива розова, червена, лилава в различни нюанси или бяла, в зависимост от сорта. За да се развиват добре, растенията изискват богата на хранителни вещества, рохкава и умерено влажна почва. Мястото трябва да е слънчево, защитено от силни ветрове, за да не изкривяват стъблата.
Времето за размножаване на флокса е в ранна пролет, веднага след като се покажат младите стъбла. Когато туфата нарасне прекалено много, обикновено през три-четири години, тя трябва да се разделя.Разсажда се на разстояние 40 х 60 см. Почвата около корените се уплътнява добре и се полива. Растенията се прихващат бързо и зацъфтяват още същата година. Наесен отрязвайте прецъфтелите стъбла на 10-12 см височина, за да зазимите растенията.

Сортове
Поради големия интерес с многогодишния флокс се води усилена селекционна дейност. В резултат са създадени много сортове, разделени в три групи:
Рано цъфтящи
* Зомерфройде – цветовете са розови, с кадифеночервено око. Достига 90 см височина.
* Лук агайн – тъмновиолетово-червени цветове, височина над 1 метър и други.
Средно ранни
* Шнеефернер – бял, 1 м високи стъбла.
* Шаумкроне – бял с карминеночервено око, висок 1 метър.
* Старфайер – яркочервени цветове, 90 см височина.
* Аида – виолетово-червен, 90 см висок и много други.
Късно цъфтящи
* Кирмеслендер – бял с кървавочервено око, над 1 м висок.
* Оранж – с яркооранжево-червени цветове, достига 140 см височина.
* Фламенкупел – наситено розово-червени цветове, височина 1 метър.

Източник:  Вестник за ГРАДИНАТА

 

За информация и въпроси относно продуктите, моля пишете на имейл - gardenroses92@gmail.com

WebShop System